how many times have you said something and you don't ever know if u mean it?
how many laughs have u shared because its so much easier to act than figure out what u feel?
*just put everything behind and smile :)*

Saturday, November 24, 2012

Rindu II

Rindu...
aku cuma rindu.

rindu pada apa atau siapa
aku sendiri pun keliru.

Aku cuma rindu
hati ini rindu
pada yang belum ada mungkin...

pada lelaki jauh
yang sepertinya masih tidak ketemu
jalan menuju pulang.

Saturday, November 3, 2012

Thursday, November 1, 2012

choose me to be happy, can i?

Try to act cool
try to stay strong
keep a smile on my face.

but the truth always there
haunting me...

my own sadness
i feel so hopeless
too pathetic
how can i been living like this
for such a long term.

i just want to be happy
thats the only thing i want
to be happy...

Wednesday, October 31, 2012

syukur

semalam seperti mimpi
segalanya seperti mimpi...

walau bagaimana kita elak
kalau ditakdir tuhan sebegitu
tiada apa yang terhalang.

dalam sedih ada gembira
dalam tangis ada tawa
dalam penyesalan terlindung rahmat tuhan yang paling dalam.

Ya Rabb kurniakan aku Qalbun syakirun, kurniakan aku hati yang sentiasa bersyukur. Ameen.

'So verily, with the hardship there is relief; verily, with the hardship there is relief'. 94:5-6

Tuesday, October 30, 2012

a phase

To see someone you used to love
loving someone you care...

how is it should i react?
how am i suppose to say?
should i congrutulate both of you
and pray for your happiness?

in many people you choose her
in many people thats what Allah destine you...

should i be angry for that?
do i have a right to be angry?

i should accept it right? that whats i should do right?

but to be your friend and to act normal will hurt 
me so much...

so please understand me for once
dont bother to tell me anything
dont bother to connect with me in any way...

just for the moment i'm begging you...
just for this time because it hurt me so bad
when you act like nothing ever happened between us.


Monday, October 29, 2012

vanish

I dont want to hate you Or loving you... I just dont want you to be in my heart Neither my mind. Please just disappear, i dont wanna know anything about you!

Wednesday, October 17, 2012

I just want to be happy... No matter what, i just want to live hapily. Is that too much to ask for?

Tuesday, October 2, 2012

a break.

I've decided to let go certain thing To avoid certain situation To be apart from certain people... Not because I'm hating But because I'm in love too much. Need some space For my own... To clear up my mind.

Wednesday, September 19, 2012

emo

rasa seperti ingin menangis sepuas puasnya... there is something feel not right but i dont know what, who or how this kind of feeling appeared... rasanya kalau bercakap dengan sesiapa sekarang automatik air mata boleh mengalir Ya Rabb... i'm going to start a new chapter of my life help me get thru this process jadikanlah hambaMu ini hamba yang sentisa mengingatiMu dalam susah ataupun senang. Ya Rahman Ya Rahim... to You i put everything to You i seek for forgiveness n bless.

Monday, September 17, 2012

Death

once again... when its come about death thing that all of us know that one day every and each of us will have to face it. but how ready we are to face death? losing people we loved. do we ever will ready for that? After all love is when you watch someone died is it? may Allah ease the pain in our heart. Dari Allah kita datang dan kepada Allah jua kita kembali. sesungguhnya Syurga adalah kampung halaman kita moga Allah kembalikan kita pada kampung yang kita semua rindu. ~Al fatihah untuk umat islam yang telah meninggalkan kita, moga Allah menempatkan mereka di syurga abadi~

Sunday, September 16, 2012

another random rambling

'kerana kita adalah pelakon di pentas dunia,senyum menutup duka... menangis di setiap tawa.' define hipocrite? terpulang kepada setiap individu itu sendiri. its not about what we see but how we see it!! its all about perspective. sometime we should be more flexible... you know like try to see thing from various angle from others perspective before start to judge. yet we are just a human being do us have a right to judge? we aint perfect either stop judging. Lets the almighty one do His work. afterall hate the sin not the sinner :-) we can make the world more beauty if we live accepting each others flaw. stop judging yet live truthfully. Our live not that complicated if we make it more simpler :-)

Saturday, September 15, 2012

rindu

pernah tak rasa rindu rindu yang amat sangat sampai air mata mengalir tak henti sampai jantung rasa nak pecah pernah tak rindu orang yang takkan rindu kita semula? pernah tak rasa betapa bodohnya kita rindukan dia yang tak pernah rasa apa yang kita rasa? macam mana cuba pun untuk elak dari rindu... kita tetap rindu. sebab jarak yang ada cuma kita yang tahu pada mereka kita tetap insan yang sama yang duduk semeja bercerita seperti tidak pernah ada yang terluka. kerana kita adalah pelakon pentas dunia senyum menutup duka menangis di dalam setiap tawa kerana itu sampai saat ini kau masih tetap ada. ~jika ada cara aku cuma mahu tidak mengenali kamu~

Wednesday, August 29, 2012

random rambling!

Sitting at the back Quiet and silent. watching random people doing random things... yet my mind thought of something specific. Dear Allah help me.

Sunday, April 22, 2012

Al fatihah adikku aliff

Try to work but i cant.. Air mata meleleh-leleh dari td... Xsmpt nk bagi gula2 kat die as bufdei present. Ya Allah cepat sungguh kau ambil dia dari kami. Kuatkan kami untuk redha. Sedih rasa bila teringt blk smua bnda. ~ Ya Allah tempatkan dia di tempat yang mulia tempat yang dikau janjikan nikmat untuk hambuMu~ Al-fatihah untuk adikku Aliff.

Wednesday, April 11, 2012

ironi dunia

Sementara kita sibuk berbicara tentang rasa Tentang dilukakan Kita lupa di luar sana Ada yang sibuk bergelut dengan bahaya yang lebih dasyat Kehilangan yang lebih mencengkam Apalah sangat sakit di hati Yang kau cipta sendiri Dari dia yang bukan halal untuk kau Apalah sangat kecewa kau Dibanding sakit si ibu tentang korban anak Duka isteri kehilangan sang suami Luka bumi mengadap keburukan manusia Apalah sangat tentang perasaan kau Gadis yang masih punya segala Kau masih punya segala Kau masih lagi punya segala. Aku mohon kau bersyukur gadis Sekurang-kurangnya kau tak perlu rasa Sakit kehilangan keluarga Sakit dibunuh dunia.

Monday, February 20, 2012

upin ipin

tadi tengok upin ipin
comel sangat
dia orang semua buat muzikal
heee..
cikgu dia main piano
kanak-kanak lain nyanyi-nyanyi.
gembira sangat,
seronok sangat tengok...

*saya pun seronok tengok :)

Sunday, February 19, 2012

impianku terlalu tinggi
hingga kalau boleh aku ingin terbang untuk menggapainya

Ya Tuhan, beri aku peluang untuk menggapainya.

Thursday, February 16, 2012

Syukur

syukur alhamdulillah...
syukur padamu Ya Allah...
syukur padamu Ya Rabb...
syukur atas segalanya.

moga tenang ini kekal hingga penghujungnya.

Wednesday, February 15, 2012

learn

I should learn to share my thought
to share what inside me
the feeling
the pain inside me.

when the day come
the day i did learn how to share everything...
at that moment i'll stop writing.

maybe,
but maybe not...

*i should speak my pain to others, so they can heard me, they can feel me, so at that stage at least i could alive again.


Tuesday, February 14, 2012

terima kasih

aku tahu
di setiap apa yang tercatat
di setiap sudut "hidup aku melodi aku" ini
ada seorang yang tak pernah bosan untuk membaca.

terima kasih
walau hanya pembaca senyap
tapi cukup untuk aku rasa dibaca
rasa di dengar.

cuma mahu kata aku ok
apa yang tercatat hanyalah catatan biasa.

aku bukanlah manusia yang paling tahu tentang rasa
maka selayaknya cuma yang di catat di biar sepi
tak di tanya
dan tak di endah saja.

*aku adalah manusia yang paling tidak pandai menyatakan apa yang aku rasa makanya aku mencatat di sini kerana dia yang aku catatkan di sini tidak mampu aku kongsikan perihalnya walau dengan siapa, yang ada cuma DIA yang sentiasa mendengar.

noktah

aku menulis semula kerana kamu
dan
aku akan berhenti juga nanti
kerana kamu...

masanya makin hampir
aku akan berhenti.

Monday, February 13, 2012

Ingatla wei

kau tu manusia 
kau tak boleh ada semua.. 


ingat tu 
kau ada apa yang kau perlu 
bukan apa yang kau mahu...


~aksara~

lari

lari... berlari dan lari lagi.
hidup yang tiap saatnya aku berlari
sama ada mengejar atau dikejar
aku tetap perlu lari.

Cukup!
aku lelah kini,
aku tidak mahu lari lagi
tapi tidak juga aku kuat untuk hadapi.

aku cuma mahu sembunyi
aku cuma mahu tembok tinggi
pisahkan aku dari realiti
aku mahu pergi.

dan hakikatnya aku terus lari
lari dari masalah-masalah yang tak mahu aku hadapi.

Thursday, January 26, 2012

tak apa... jika itu yang disuratkan

untuk malam ini,
seperti malam-malam yang dulu
aku mendongak ke langit dan mengingatimu.

lihatlah bagaiman Tuhan tidak langsung mahu menemukan kita.


sesetengah perkara yang memang tak dapat disampaikan
memang tak diizin untuk disampaikan 
sudah ditentukan ianya harus disimpan

Saturday, January 21, 2012

sakit

tersungkur
terjelupuk...

aku hanya memandang,
tarikan graviti terlalu kuat buat aku.

minta maaf,
aku tak mampu, cuma bisa pandang.

apa yang lagi sakit?
disakiti oleh kau atau melihat kau sakit kerana dia?

*sakit itu supaya kita ingat,pada DIA... kerna kita cuma insan biasa yang alpa

Tuesday, January 17, 2012

Langit saya dan kamu, sama?

langit malam...
agak-agak langit di sana sama tak dengan langit di sini.

Langit di sini biru...
agak-agak langit di sana warnanya apa?

*menanti langit vanila untuk ditatap, diratah segala isi... moga-moga tidak sukar untuk aku hadam

Monday, January 16, 2012

Entry pertama saya di 2012...

kita kata kat dia
jadi kawan kita sampai bila-bila tau...

dia kata ok...

dia kata kita boleh cakap dengan dia bila-bila.

Tapi,

sekarang kita nak cakap dengan dia
tapi dia dah tak ada...

macam mana?

dia tipu kita...

kenapa???